KLS Ljubno d.d. – Zlata gazela 2011

26.10.2011
26.10.2011 se je v Cankarjevem domu v Ljubljani zaključil Dnevnikov izbor za zlato gazelo 2011. Letošnje priznanje zlata gazela 2011 je iz rok predsednika države, dr. Danila Türka, prejelo naše podjetje KLS Ljubno d.d.

Med nominiranci za zlato gazelo 2011 so bila še naslednja podjetja: XLAB srebrna gazela 2011, GMT bronasta gazela 2011, Lotrič, Mikrografija in Kolektor Koling.

Zlata gazela 2011 - Bogomir Strašek in dr. Danilo Turk

Zlata gazela 2011 - ekipa KLS Ljubno d.d.

Obrazložitev komisije

Če je inteligentnost potrebni pogoj modrosti, so zadostni pogoj izkušnje in vrednote, ki jih obdajajo. V gazeli KLS Ljubno najdemo vse tri odlike:

  • znanje in razumevanje potreb trga,
  • bogastvo izkušenj dela z ljudmi in negovanje odnosov med njimi ter
  • športne vrednote, ki jih podjetje neguje v stalnem tekmovanju in zmagovanju na globalnih poslovnih olimpijskih igrah.

Podjetje je vrsto let nazaj začelo od začetka. Po tem, ko se je ob osamosvojitvi soočil s 94-odstotno izgubo trga, je KLS ne le preživel, temveč postal eden najpomembnejših dobaviteljev avtomobilske industrije v svetovnem merilu. Danes poslujejo globalno: 83 odstotkov prodaje KLS-a poteka na mednarodnih trgih. Z zobatimi obroči podjetje v izbrani tržni niši obvladuje že 50 odstotkov evropskega in 13 odstotkov globalnega trga, obroči iz Ljubnega ob Savinji pa so vgrajeni v motorje kar 26ih avtomobilskih znamk.

Prodorno podjetje je razvojno naravnano: delež novih proizvodov in novih kupcev v skupni prodaji v zadnjih letih znaša med 26 in 30 odstotki, z 90-odstotno pokritostjo proizvodnih procesov pa KLS velja tudi za najbolj avtomatizirano in robotizirano podjetje v panogi. Delež vlaganja v raziskave in razvoj znaša 5 odstotkov prodaje letno.

KLS Ljubno pod že 40-letnim vodstvom Mirka Straška daje visok poudarek usposabljanju zaposlenih in kakovosti. Ta se odraža v osupljivem standardu: v KLS beležijo zgolj in samo 1,8 reklamacije na milijon izdelkov. Spoštovanja vredna je tudi rast dodane vrednosti na zaposlenega. Na podlagi rezultatov in prepoznavanja vrednot gazele, to je dinamične in obenem trajnostno naravnane rasti, je Svet Gazela sprejel odločitev, da priznanje Zlata gazela 2011 prejme družba KLS Ljubno.

< Arhiv novic
Dobrodošli

Glavne novosti

  • Mirko Strašek, naš direktor, prejel Red za zasluge
  • Praznovanje 170 milijontega kosa
  • KLS prejel priznanje EY za najuspešnejše družinsko podjetje v Sloveniji 2017
  • Nagrada Strateško partnerstvo s strani skupine Schaeffler

Objava ali povzemanje novic brez pisnega dovoljenja uprave KLS Ljubno d.o.o. ni dovoljeno!